Nightrun Leuven

Op 26 augustus nam ik deel aan de Leuven Night Run. Ik had nog nooit een night run gelopen of een urban trail. Dus om beide te combineren vond ik een leuk idee.

Het was eindelijk zover, met borstnummer 80 was ik er klaar voor en ging ik samen met mijn vriend (mijn vriend is ook mijn loopmaatje) klaarstaan in wave 1. Met een led-lampje rond de hiel van mijn schoen (kregen we daar) waren we klaar om een zwoele zomeravond in te gaan.  

En start, we waren vertrokken! We werden toegejuicht door mensen naast het parcours en mensen die gezellig op een terrasje zaten. Al snel vielen er bij verschillende lopers hun LED- lampje van hun schoen. In de hoop dat ik mijn LED- lampje niet zou kwijtraken, keek ik regelmatig naar mijn schoenen. Ik had een lekker tempo en was klaar om de passages door de gebouwen te trotseren.

IMG_4916

We begonnen met het Stadhuis in te lopen. Erna liepen we door het Radio 2 -Huis om vervolgens door de Wolvenpoort te lopen. Daarna liep ik door het kunstencentrum Het STUK waar we erna door het Groot Begijnhof liepen. Hier moest ik goed uitkijken zodat ik mijn enkel niet zou verzwikken met al die kasseien. Ik wou mijn tempo aanhouden en een goede tijd halen. Het is geen wedstrijd (wegens geen tijdsregistratie), maar ik daag mezelf graag uit. 

We liepen door verschillende imposante gebouwen waar ik op de duur de naam niet van wist omdat je voor je het weet al door het gebouw bent gelopen. Al die trappen op en af waren vermoeiend. Maar je komt op plaatsen waar je normaal gezien niet direct door zou lopen. Zoals door Cinema Zed en door een rusthuis waar de oudjes je aanmoedigen. 

Ik vond het ook wel een toffe ervaring om door een Lijnbus te lopen (zie foto) en dwars door café ‘De Werf’. Het is eens iets anders.

Op het einde zette ik nog een sprintje in en finishte de night run in 1u en 6min. 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s