Stratenloop Weerde

Buiten 3x de 10-Miles van Antwerpen, 1x de halve marathon van Brussel en 2 marathons te lopen, had ik nog nooit deelgenomen aan een stratenloop. 

Op 15 juli 2017 ging daar verandering in komen want ik ging deelnemen aan de stratenloop van Weerde. Je kon kiezen tussen 3,5 km, 7km of 10,5km. Ik koos voor de 7 km om eens te testen hoe ik het zou doen op een korte afstand en een stratenloop. Ik had toch wel zenuwen omdat ik niet wist aan wat ik me kon verwachten en zeker niet wou afgaan. Ik had dan ook geen idee hoeveel getrainde lopers er gingen meedoen en wou zeker niet als laatste eindigen.

Om 18.45u stond ik samen met mijn vriend aan de start van de stratenloop. En start, off we go!

 

KWB_Weerde_Zomerfeesten_2017_30eStratenloop

Ik liet me een beetje meeslepen met de massa van de start en ik voelde meteen dat ik te snel was gestart. Ik begon meteen mijn tempo lichtjes te laten zakken. 

Ik begon me te focussen op een hardloopster voor me en mocht ze niet uit het gezichtsveld verliezen. Na een ronde en half wist ik dat we bijna aan de finish kwamen dus doorzetten was de boodschap. Er kon nog een klein sprintje af en met een glimlach bereikte ik de finish in 39min en 59sec. Een persoonlijk record voor mij! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s