Strong Viking Obstacle run Water edition Gent

Ik zag een paar maanden geleden een promofilmpje op facebook verschijnen van de Strong Viking Obstacle run Water edition in Gent. Na het bekijken van het filmpje dacht ik: waaauw cool, dat zou ik ook wel eens willen doen. Ik had het filmpje redelijk laat gezien zodat de ticketprijzen al flink in de hoogte waren gegaan. Maar dan zag ik op facebook de oproep om als vrijwilliger bij Strong Viking te werken in ruil voor een ticket en ik was meteen verkocht. Ik stuurde meteen een formulier in om me aan te melden als vrijwilliger op 2 september. Dan kon ik 3 september zelf aan de start staan. 

Je kon kiezen tussen 7km (the lightning), 13 km (the warrior) en 19 km (the beast). Ik had nog nooit deelgenomen aan een obstacle run dus ik dacht dan is 19 km misschien wat veel. 7 km vond ik dan te weinig aangezien ik er een dag als vrijwilliger voor ging werken dus besloot ik voor de 13 km te gaan. Warrior it will be, oorah!

Mijn vriend begon toch jaloers te worden en besloot om me te vergezellen op de obstacle run op 3 september. Oef, dan moest ik dit avontuur niet alleen aan gaan. 

Nog 2 weken voor de obstacle run en de zenuwen begonnen toch wel te komen. Het loopgedeelte had ik geen schrik voor want ik loop 3x per week en heb een goede conditie. Het was eerder het krachtgedeelte en mijn aanwezigheid/gebrek aan armspieren waar ik mijn twijfels over had. 

Mijn vriend en ik doen wel een aantal keer per week aan core stability oefeningen zoals de plank, lunges, brug ect. Maar zo’n hindernissen afwerken vereist wel meer techniek denk ik. Ik heb ook niet meer zoveel armspieren als vroeger. Toen deed ik turnen, tennis en gevechtsport. 

Stay tuned voor het vervolg, deel 2 het vrijwilligerswerk op Strong Viking en deel 3 de deelname aan obstacle run zelf. 

15481804

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s