Strong Viking deel 2: vrijwilligerswerk

IMG_5063

Om 8u werd ik als vrijwilliger verwacht op het domein van Puyenbroeck te Wachtebeke. Ik kreeg al snel koffie of thee aangeboden. Ik kreeg een zone toegewezen en ging naar die groep voor verdere uitleg. Mijn obstacle waar ik de hele dag ging staan, werd ‘de watercage’.

IMG_4969IMG_4971

Omdat er niet veel vrijwilligers waren, stonden we alleen aan onze hindernis. We moesten een fluovestje aandoen, kregen een lunchpakket mee en een walkie talkie. Bij elke hindernis kwam er ook iemand van de brandweer staan. Jeej, dan had ik toch nog gezelschap.

IMG_4968

Eenmaal klaar aan mijn obstakel moest ik nog een tijdje wachten eerdat de deelnemers passeerden. De iron viking startte om 9u25, zij deden de marathon. Mijn obstakel stond ergens aan het punt van de 13 km. Dus was het wachten geblazen. Rond 11u kregen we eindelijk de eerste passanten.

De lopers sprongen direct het water in en zwommen achterwaarts met hun handen aan het hek naar de overkant. Ik had nog niet eens iets moeten uitleggen. Handig! Ik denk dat het niet hun eerste Strong Viking race was.

Telkens om de 20 minuten begon er een nieuwe wave. Je hoorde dan telkens door de stereo: ARE YOU REEEAAAADY?! OOOORAAAH!

Omdat er terug een tijdje niemand passeerde, besloot ik om mijn lunchpakket op te eten.
Goed idee van mij want vlak erna bleven de lopers maar komen. Dit keer moest ik wel verschillende keren uitleggen hoe de hindernis in elkaar zat.

IMG_4975

Om 18u moest ik wachten op de laatste loper. Ik was echt wel doodop van gans de dag recht te staan. Nu hoopte ik dat ik morgen geen al te stijve benen zou hebben.
Met mijn voucher blij in de hand ging ik naar mijn auto om terug naar huis te rijden. See you tomorrow, Strong Viking!

Stay tuned voor deel 3, de obstacle run zelf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s