De ronde van Mortsel

IMG_5064

Ik wilde graag de ronde van Mortsel lopen omdat het 2 dorpen verder ligt dan waar ik woon en zo ook al lopend Mortsel leer kennen.

Eerst was ik van plan de 3 km te lopen omdat ik nu al een paar maanden last heb van mijn heup. Maar ter plekke begon het toch te kriebelen en heb ik me ingeschreven voor de 6 km.

En wat hadden we een geluk met het weer. Ze hadden regen voorspeld maar het bleek ideaal loopweer te zijn.

Ik had niet direct een tijd in gedachten die ik graag zou lopen. Eerder zag ik het loopje als een training en ik zou wel zien hoe mijn benen aanvoelde. Licht nerveus (geen idee waarom ik bij elke wedstrijdloop zenuwen heb) stond ik aan de start.

Het startschot werd gegeven en we konden er aan beginnen. Ik begon meteen tragere lopers voorbij te steken. Mijn benen voelde goed aan en ik kon een aardig tempo aanhouden. We liepen langs een rusthuis, de jeugdbeweging en vanaf de tweede ronde liepen we door de kerk van Mortsel. Waar we uiteindelijk ook 2 keer zijn doorgelopen.

Ik zag op mijn loophorloge dat ik nog maar 1km te gaan had en ik zette mijn laatste eindsprintje in. Gefinished in 33min en 7 sec. Ik was super blij want deze tijd is een persoonlijk record. Toch denk ik dat ik nog sneller had gekund omdat ik bij de finish totaal niet buiten adem was of moe.

Toch ga ik met een goed gevoel naar huis want ik doe nog maar sinds juli mee aan straatlopen en het voelt gewoon goed aan. Ik ben blij met mijn hobby!

 

IMG_5067

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s