Ekiden run

Zaterdag 14 oktober deed ik mee met de Ekiden run in Brussel. Een totaal nieuw concept voor mij want ik had nog nooit mee gedaan aan een estafette run. Met 6 personen moest je in totaal een afstand afleggen van een marathon. Achtereenvolgens 5, 10, 5, 10, 5 en 7,195 km. De aflossing gebeurde met een lint. 
Maar eerst over hoe ik bij deze loop ben terecht gekomen. Want ik had eerlijk gezegd nog nooit gehoord van de Ekiden run. Tot ik op de facebookpagina van ‘keep on running’ een oproep zag van iemand die nog lopers zocht om zijn team te vervolledigen op de Ekiden run. Hij had een pakket van Polar gewonnen om aan deze run te mogen deelnemen + gratis t-shirts en mogelijkheid om een Polar horloge te testen. (Bedankt dat ik mocht meedoen!)

Dus ik dacht waarom ook niet. Ik was toch die dag vrij, ik loop graag en dan kom ik ook uit mijn comfortzone. Want het is toch spannend om met 5 totaal onbekenden samen te komen. 

Het was een mooie zonnige dag en het zou 25 graden worden. Om 10u30 kwamen we samen aan het Boudewijnstadion. We kregen allemaal een Polar t-shirt. En mochten gaan luisteren naar de man van Polar die uitleg gaf over de nieuwe Polar m430. Aan de ene pols had ik mijn Garmin horloge aan en aan de andere kant de Polar. 


We mochten ons startnummer op ons t-shirt spelden en dan konden we het Koning Boudewijnstadion betreden. Hier zaten we nog een tijdje aangezien de run om 13u begon. Maar het ideale moment om een babbeltje te slaan met elkaar en iedereen beter te leren kennen.  


Ik vond dat we het hadden getroffen als groep. Ik vond iedereen stuk voor stuk sympathieke en aangename mensen! Enkel soms wel moeilijk om de West/Oost-Vlamingen te verstaan 😛 Er werden hier dan ook grapjes over gemaakt.


Ik was loper 3 en moest de 5 km lopen. Toch had ik tijdens het wachten zenuwen. Ik wou mijn team niet teleurstellen. Ook dacht ik: wat als ik verkeerd loop of als de wissel fout afloopt. Die gedachten zorgden ervoor dat ik toch een aantal keer voor ik aan de beurt kwam naar het toilet moest 🙈.

Dan was het zover. Ik stond klaar aan de wisselzone. Gefocust keek ik naar elke loper met een wit t-shirt op de atletiekpiste en dan zag ik hem. Ik nam het lint over en begon te lopen. Daarna zette ik mijn beide sporthorloges in gang. Iets te laat natuurlijk. Ik vond de Polar een ingewikkeld horloge. Er stonden teveel gegevens op het scherm en ik wist niet hoe ik deze moest veranderen. Dus keek ik maar naar mijn Garmin horloge die ik gewend ben. 

Tijdens het lopen begon het lint weg te schuiven dus hield ik het lint tegen met mijn ene hand. Wanneer ik uit het Koning Boudewijnstadion kwam, wikkelde ik het lint rond mijn nek. Dat was aangenamer om te lopen. Het was een heuvelachtig parcours. Bij de vlakke stukken probeerde ik een snel tempo in te zetten om bij de hellingen te vertragen, wat krachten te sparen. En zo de afdalingen terug in een sneller tempo te lopen. De zon brandde. Dit maakte het moeilijker om stevig door te lopen. Op het laatste was er een lang stuk bergop en dan kwam je terug in het Koning Boudewijnstadion. Ik zette de laatste loodjes in en gaf mijn lint door aan de volgende loper. 


Mijn officiele tijd was 27 minuten en 3 seconden. Ik was lichtjes teleurgesteld met mijn tijd. Moest het niet zo warm zijn geweest, had er meer ingezeten. Ik lijk wel nooit tevreden 🙈. Maar ik vond het een fantastische dag en weeral een nieuwe loopervaring!

Een gedachte over “Ekiden run

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s