Let’s run the night!

Vrijdag 20 oktober stond de Nightrun van Antwerpen op mijn programma. Samen met mijn vriend verscheen ik aan de start. Zalig, om zo dichtbij huis aan een run mee te doen. Ik woon namelijk in Deurne, waar de run ook plaatsvindt. 

Het was koud buiten en ik besloot na lange twijfel om in mijn hardloopvestje de wedstrijd te lopen. We deden mee aan wave 1 en net op tijd stonden we klaar in het startvak om deel te nemen aan de opwarming. Na een paar keer op en neer te springen, high fives uit delen waren we er klaar voor. Let’s run Antwerp tonight!


Alle lichten in het park Rivierenhof waren gedoofd. Het hoofdlampje dat we hadden gekregen, had ik rond mijn middel gedaan en daar ging ik dan de donker in. Mijn vinger gleed op de startknop van mijn sporthorloge, and here we go! 

Ik moest meteen een heel deel lopers inhalen die een tragere pace liepen. Mijn doel was een pace van 6 min per km te lopen. Dus hield ik mijn horloge in de gaten om hier rond te blijven. En dat lukte me aardig. 

Ik probeerde van de randanimatie te genieten. Zo had je op verschillende plekken in het rivierenhof muzikanten staan die aan het trommelen of trompet aan het spelen waren. De weg hadden ze goed aangeduid en bij elke bocht stond wel iemand van de organisatie met een licht te wijzen welke richting we uit moesten. Op het parcour stonden ook kilometeraanduidingen. 

Wat me bijbleef was de bellenblazer. Als een gelukkig kind liep ik door de zeepbellen en begon enthousiast de bellen door te prikken met mijn vinger. 

Aangekomen bij het kasteeltje van het rivierenhof, struikelde ik bijna over een opstapje dat ik niet had gezien. Al een geluk kon ik mezelf terug net op tijd recht hijsen.

Daarna zag ik groene lampjes en gebrul door de luidsprekers dat het niet meer ver was. Dus zette ik een sprintje in. Ik liep door het rookgordijn, dat er op het einde was, en finishte in 53min en 11 seconden. Bij de finish was ik totaal niet moe. Hmm, misschien kon ik er meer uithalen. Maar ik was best wel tevreden met een 65 ste plaats. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s