Ballot entry marathon Berlijn, milestonepod & 11k challenge

Op 20 oktober heb ik weer meegedaan met een loting van één van de major marathons. Bij Berlijn kan je je blijkbaar ook inschrijven als team in plaats van individueel. Wat wel interessant is om te doen aangezien ik de marathon van Berlijn graag samen met mijn vriend wil lopen. Op deze manier is het ook alles of niets: ofwel samen uitgeloot worden of beiden niets. Dat klinkt eerlijker. Het is al de derde major marathon waar ik me inschrijf voor de loting. Tokyo en Londen waren helaas niets. Bij Berlijn ligt de kans misschien hoger? Ik weet het niet. Ik zou het alleszins zo leuk vinden om eens te kunnen deelnemen aan zo’n grote marathon. Dat moet kicken zijn. Vanaf 30 november weten we meer. Let us hope! Duimen maar!

Na de workshop van looptechniek die ik had gevolgd (zie blog: hoe loop je nu correct), ben ik aan de slag gegaan met de Milestonepod. Met al de gegeven info van de workshop in mijn achterhoofd, begon ik met mijn looptrainingen. Ik heb er op gelet dat ik mijn armen in een hoek van 90 graden hield. Dat ik zo’n kort mogelijk grondcontact had en mijn voetlanding op de middenvoet of voorvoet gebeurde. Verder moest ik een actieve legswing hebben.

Ik vond het de eerste loopjes echt moeilijk om op al die dingen te letten. Het lopen leek dan zo geforceerd. Maar ik merk na een aantal loopjes dat het wel veel beter gaat. Zoals ze op de workshop zeiden, duurt het drie kwart van een jaar voordat je je loopstijl helemaal kunt veranderen. Dus ik heb nog wel tijd.

Na een loopje kan je op de Milestonepod dan ook zien hoe je verder je loopstijl kan bijschaven, wat ik enorm interessant vind. Het is een tool dat je meer informatie geeft dan een sporthorloge. Het zegt iets over je loopstijl. En zeg nu zelf: je loopstijl verbeteren heeft enkel voordelen. Minder blessures en je loopt zoveel efficiënter en het kost je gewoon minder energie! De Milestonepod is echt een aanrader.

Op 11 november deed ik mee met de 11k challenge van running.be. Volgens het schema dat ik volg voor de marathon van Rotterdam stond er sowieso 10,5 km op de planning. Dus heb ik er 11 km van gemaakt en mijn foto op de pagina van running.be geplaatst. Winnen ging ik niet doen omdat ik nooit iets win. Maar wie niet waagt, nooit wint zeker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s