Berekoude Terhills Trails: een aanrader!

Zaterdag 9 december deed ik mee met de Terhills Trails in Maasmechelen. Ik had me ingeschreven voor de 20 km. ’s Ochtends had ik me goed warm aangekleed voor de trail: een lange tight, loopshirt met lange mouwen, erboven loopshirt en een loopvestje. Daarbij een haarband waarmee ik mijn oren kon bedekken. En een buff.

Na mijn ontbijt te hebben veroberd dat uit pannenkoeken met bruine suiker bestond, vertrok ik met de auto naar Maasmechelen.

IMG_5658

Aangekomen, ging ik mijn startnummer halen en ging ik meteen de toiletten opzoeken. Het was ijskoud buiten. Ik ging mijn tas wegbrengen en kocht een opvouwbare drinkbeker voor de bevoorrading onderweg. Wel een handig ding seg! Omdat het zo koud was, ging ik de tent terug binnen waar verwarmingspalen stonden. Daar wachtte ik totdat de 20 km zou beginnen. Tijdens het wachten leerde ik een tof groepje mensen kennen die ook op de facebookpagina zitten van ‘keep on running’. 

IMG_5659

Spannend, we werden verzocht ons naar de start te begeven. Het startschot werd gegeven en de trail kon beginnen. Ik was blij dat ik kon lopen, dan kreeg ik het al gauw wat warmer. We liepen langs een meer met een mooi uitzicht. Je had verschillende passages waar je achter elkaar moest lopen omdat het anders te smal was. De eerste hellingen begonnen. De meeste begonnen te wandelen op de steile hellingen. Ik deed dat ook omdat ik anders teveel energie zou kwijtspelen. De afdalingen die erna kwamen, vond ik leuk. 

De eerste bevoorrading bevond zich op km 6,5. Ik haalde mijn plastiek bekertje uit mijn loopjasje en kreeg meteen cola aangeboden. Bij de bevoorrading waren er verschillende dingen die je kon nemen: koekjes, zoute nootjes, borrelnootjes, chocolade en fruit. Ik nam een koekje en een handje met zoute nootjes. Ik dronk rustig mijn cola op en liet mijn bekertje met water vullen. Na gedronken en gegeten te hebben, vertrok ik terug  vol energie op pad. 

We liepen over een spoorweg, waar je goed moest uitkijken waar je je voeten zette. Verder hoorde ik in de verte een koebel luidden. Naarmate ik dichter kwam aanlopen, zag ik dat er een man ons aanmoedigde met die bel. Het was juist een passage met een grote helling naar boven. Je liep in een gracht achter elkaar. 

Uiteindelijk kwamen we aan km 14 op de top van de berg met een adembenemend uitzicht. Even een moment om alles in me op te nemen.

IMG_5662IMG_5663

Rond km 16 was het tijd voor de tweede bevoorrading. Eventjes terug de batterijen opladen met een bekertje cola, koekje en een handvol nootjes. Klaar voor het laatste gedeelte. 

Het einde was in zicht. 500 meter voor de finish struikelde ik over een boomwortel. Ik had me gelukkig geen pijn gedaan. Met mijn handen vol modder, zette ik het laatste eindsprintje in.

De trail zat er op. Wat had ik ervan genoten. Dit wil ik zeker nog eens doen! 

IMG_5664

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s