Niets houdt me tegen!

Hey iedereen,

Sorry, mijn blog was de voorbije maanden in een winterslaap. Maar dat wil niet zeggen dat ik heb stil gezeten.

Sinds eind januari had ik last van een slijmbeursontsteking aan mijn heup. Tijdens het bewegen ontstaat er een natuurlijke wrijving tussen de pezen en het bot. Om dit soepel te laten verlopen zijn er in het lichaam slijmbeurzen aanwezig. Bij overbelasting raken de slijmbeurzen geïrriteerd en ontstaat er een ontsteking.

De stekende pijn in mijn rechterheup tijdens het lopen kon ik niet meer negeren. Jammer want ik was nu zo goed aan het trainen voor de marathon van Rotterdam. Ik mocht even niet meer hardlopen, om mijn heup te laten rusten. Maar op de crosstrainer mocht ik wel.

Al een geluk had ik in oktober een crosstrainer in huis gehaald en heb ik twee weken mijn marathonschema op de crosstrainer afgewerkt. Na dagelijks foamrollen, ijs leggen, spierversterkende oefeningen en een aantal kinesessies voelt mijn heup veel beter aan.

Na twee weken de crosstrainer te gebruiken, heb ik in februari mijn looptrainingen buiten terug hervat. De lange duurlopen van 20 km en 25 km gingen zonder problemen. Het gaf me terug het vertrouwen dat ik nodig had om er ten volle voor te gaan.

Eind februari is het heel koud geweest, maar dat hield me ook niet tegen om te hardlopen. Zo deed ik dinsdag netjes mijn duurloop van 25 km bij -3 graden.

I’m back! Bring it on Rotterdam!

Een gedachte over “Niets houdt me tegen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s