Dwars door Antwerpen

Zondag 11 maart deed ik mee met de City Urban trail van Antwerpen. Mijn vriend en ik hadden ons ingeschreven voor de 12 km. Onmiddellijk bij de start van de inschrijvingen had ik ons ingeschreven omdat ik zeker in wave 1 wou starten zodat we goed konden doorlopen.

Met kleine oogjes vertrokken we ’s ochtends vroeg naar Park Spoor Noord. We gingen ons startnummer ophalen en t-shirt, wat vlot ging. Onze sporttas moesten we kwijt dus hebben we deze in een locker kunnen steken. We zijn nog snel het gratis ontbijt van Delhaize gaan halen voor het daar te druk ging worden en staken alles in de locker voor na de loop.

Om 8u50 stonden we klaar in het startvak. Na een kleine opwarming klonk om 9u het startschot. In de gietende regen vertrokken we.

Het eerste gebouw waar we doorliepen was de bibliotheek’ het Permeke’. We liepen intotaal door zo’n 10 gebouwen: het zuiderpershuis, cinema UGC, Grand Cafe Horta, de athenazaal, Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, hotel Hilton, modemuseum, AP Hogeschool, Tomorrowland Offices en Café de Pelikaan. Vorig jaar liep ik in de zomer de urban trail in Leuven. Het viel me op dat we snel door de gebouwen heen waren en we niet veel trappen moesten doen in vergelijking met die van in Leuven.

Wat me een klein beetje stoorde was dat de lopers die begonnen te stappen op de trappen vrijwel geen ruimte lieten voor de lopers die gewoon wilden doorlopen. Ik moest zowaar zigzaggend de trap naar boven.

Het lopen ging lekker, bij de vlakke stukken kon ik een pace aanhouden van 5min30 per km. Dan hebben mijn intervaltrainingen toch zijn nut gehad.

Na km 10 stonden er geen duidelijke bordjes meer en was het goed uitkijken waar je naar toe moest. Met een tijd van 1u12min ben ik gefinished (5min59/km).

Met dubbele gevoelens kwam ik over de eindstreep. Ik had meer van deze urban trail verwacht. De urban trail van Leuven had een uitdagender parcours als deze en ik had het gevoel dat we minder indrukwekkende gebouwen zijn gepasseerd. Uiteindelijk was het leuk om gedaan te hebben, maar het was goed voor één keer.

Op naar de volgende loopwedstrijden! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s