Lactaattest

Op 8 mei heb ik een lactaattest laten uitvoeren bij Smart Sport. Een lactaattest is een inspanningstest die laat zien hoe je lichaam energie levert die nodig is om een bepaalde inspanning te leveren. Op basis van de resultaten zien ze hoe het gesteld is met je conditie en worden je hartslagzones berekend.

Aangezien ik graag een snellere tijd wil bij mijn volgende marathon, leek me dit de ideale oplossing. Dus stond ik op dinsdag 8 mei om 10u30 aan de atletiekpiste van Schoten. Het was een warme dag, 24 graden en een lactaattest afleggen. Dat ging wat worden, dacht ik.

Ik moest beginnen met 4 rondjes op een lage hartslag. Hierna werd er bloed geprikt uit mijn vinger. Ik moest dan ook aangeven welk gevoel ik had bij het loopje. Hierna moest ik weer 4 rondjes lopen, maar dan op een iets hogere hartslag. Nogmaals werd er bloed geprikt om erna weer 4 rondjes te lopen op een nog hogere hartslag. Op het einde moest ik een rondje sprinten.

Na een week kreeg ik een op maat gemaakt trainingsschema voor de marathon van Berlijn. De 50 km die ik ga lopen bij de La Chouffe trail was ook in het schema verwerkt. Vanaf nu train ik dus in verschillende hartslagzones. Dat zal even wennen zijn.

Het resultaat van de lactaattest gaf aan dat ik een goede basisconditie heb, maar dat ik op een te hoge hartslag heb gelopen. Dus het gaat wennen worden om op een lage hartslag te lopen.

Ik ben benieuwd naar wat het schema me gaat brengen, maar ik heb er ongelooflijk veel zin in!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s