Too hot to run: rivierenhofloop

Zaterdag 26 mei deed ik mee met 10 km van de Rivierenhofloop. Ik mocht gratis deelnemen omdat ik met de voetbalclub van mijn vriend meedeed. We kregen van de coach een voetbalshirt aan met lange mouwen. Ik dacht: meent hij dit nu echt met dit warme weer? Maar helaas, we konden er niet onderuit.

Met het warme t-shirt stond ik aan de start. Nadat de laatste loper van de 5 km een staande ovatie kreeg, klonk het startschot. Ik had vanaf het begin al veel te warm. Het was 28 graden en bedrukkend warm. Ik had op verschillende momenten in de wedstrijd de gedachte om uit te stappen. Ik had het zo warm! Mijn keel voelde kurkdroog aan. Ik was dan ook blij met de eerste drankpost die rond de 5 km kwam. Zo nam ik 2 bekertjes water en kapte ik de rest van het water uit over mijn rug.

20180526-DSC_2167.jpg

Verder kwam ik kinderen tegen die aan de kant stonden om met waterpistolen de voorbijkomende lopers de nodige verfrissing te geven. Toch bleef ik het enorm warm hebben. Ik voelde me misselijk. In mijn hoofd maakte ik er een mentaal spelletje van door telkens te zeggen: nog 1 km en dan mag je stoppen. En zo bleef ik kilometer na kilometer doorgaan. Rond 8 km was er de laatste drankpost. Nog even doorzetten en daar zag ik de atletiekpiste terug waar ook de finish was.

IMG_20180528_133409.jpg

Wat een wedstrijd! Het was er eentje om snel te vergeten. Ik heb nog nooit in mijn leven zo hard gezweet als toen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s