Glibberige Spa Trophy trail

Zaterdag op 2 juni vertrok ik samen met mijn vriend naar Spa om daar een trail van 22 km te lopen. De organisatie werd gedaan door de militaire defensie.

We kregen eerst een korte briefing over welke pijlen we moesten volgen en dat er verschillende oversteekplaatsen waren. Als je ergens moest wachten, mocht je de tijd die je verloren had melden bij de finish zodat die tijd werd afgetrokken van je eindtijd. Erna stapten we met zijn allen naar het vertrekpunt. Iemand van defensie telde af en gaf het signaal om te vertrekken.

Het parcours begon al snel met een helling. Naarmate het parcours volgde, waren er meer en meer beekjes die we over moesten. Het had vrijdag op zaterdag veel geregend dus ontstonden er beekjes die er normaal gezien niet waren. Om de 5 km waren er drankposten. Op sommige stukken lag het parcours er verradelijk bij. Je moest echt wel uitkijken waar je je voeten zette.

Ik vond het best een pittige trail. De militairen die op verschillende punten van het parcours stonden, gaven me aanmoedigingen en wat ik zeker kon appreciëren.

Het was alleszins een goede voorbereiding voor de La Chouffe trail op 14 juli. Hoewel dat nog veel pittiger gaat zijn.

Na de finish stond ik in de rij voor een groot bord spaghetti. Ik vond dat de trail goed georganiseerd was. Al snel begon de uitreiking van de tombola. Er werden verschillende dingen geloot onder alle startnummers. Ik had me nog niet gedoucht dus besloot ik na mijn bord spaghetti te douchen. Terwijl ik onder de douche stond, werd ik gebeld door mijn vriend. Hij vertelde me enthousiast dat hij een helikoptervlucht had gewonnen. Ik was blij voor hem en snel trok ik mijn kleren aan om terug naar hem te keren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s