Rennen door de duinen (trailclinic)

Via de facebookgroep ‘Rotterdam marathon deelnemers’ had ik mezelf en mijn vriend ingeschreven voor de trailclinic die op 10 juni werd gehouden door team Raidlight.

Om 7u50 vertrokken we met de auto en twee uur later kwamen we aan op onze bestemming. We werden vriendelijk onthaald en mochten plaats nemen om informatie te krijgen over trailrunning. Ze lieten ons onder andere filmpjes zien over hoe je afdaalt en over de UTMB wedstrijd ( het koningsnummer onder de trails).

Een interessante tip die ik heb opgedaan is dat zowel bij het klimmen als bij de afdaling je moet landen op je voorvoet. Je bent dan ook veel stabieler moest je struikelen.

Erna werden we in twee groepen opgesplitst. Onze groep ging naar de atletiekpiste en daar kregen we looptechnische oefeningen.

Achteraf werd er gewisseld met de andere groep en kregen we krachttraining. We moesten onder andere planken. Erna deden we in doorschuifsysteem verschillende oefeningen zoals op een hoge box springen, lunges doen met gewichtjes in je handen, op een halve bal squats doen, etcetera.

Dan was het tijd voor de lunch. We kregen een volkoren broodje met bacon, ei en bladspinazie. Ernaast kon je kiezen tussen melk, een blikje cola en appelsiensap. Het broodje en de cola smaakte me. Tijdens de lunch werd er uitleg gegeven over lopen op vetverbranding. Het is dan belangerijk dat je in je voeding veel groenten en goede vetten eet.

Na onze lunch verorberd te hebben, gingen we op pad. We hebben 14 km gelopen in een prachtig natuurgebied.

Achteraf kregen we een herstelshake en was er cola, chips en Tuc koekjes. Na ons opgefrist te hebben, waren we klaar om terug naar huis te rijden. Het was een geslaagde dag! Het was leerrijk en plezant! Kortom, het was de lange autorit meer dan waard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s