Run to tokyo

Via een wedstrijd op Sporza had mijn vriend een ticket voor de estafetterun van ‘Run to Tokyo’ gewonnen. De marathonafstand werd opgedeeld door 5 lopers. Al snel had hij zijn teamleden bij elkaar gezocht waaronder ik. Ik ging de 5 km lopen. Dat vond ik goed omdat ik die week een lange duurloop van 27 km had gedaan.

Op 24 juni zakten we af naar het Zoniënwoud in Brussel. De teamcaptain (mijn vriend) ging de startnummers afhalen, waar we ons erna naar ons wisselpunt begaven. Mijn vriend was loper 1 (die de 15 km ging lopen) en begaf zich naar de start. Aan de start stonden aan de zijkant een rij met Olympiërs die de lopers kwamen aanmoedigen. Er werd afgeteld en het startsein werd gegeven. Na 3 toeren was mijn vriend terug en gaf hij het lint door aan de 2de loper die 10 km ofwel 2 toeren moest lopen.

Erna was het mijn beurt. Mijn benen voelde zwaar aan van mijn lange duurloop van 27 km die ik in de week had gelopen. Ik nam het lint over en begon te lopen. We moesten een stuk door mul zand lopen vooraleer we het bos indoken. Wat was het warm! Ik probeerde zo snel mogelijk te lopen. Ik liep de eerste 2 km vlak achter een Aziaat die ik als haas gebruikte. Ik kon hem helaas erna niet meer bijhouden. Rond 3 km was er een drankpost, maar die heb ik aan me voorbij laten gaan omdat ik in een goeie flow zat en het ging lichtjes bergaf. Wanneer mijn horloge 5 km aangaf, zat ik op 28min 40. Maar helaas was het wisselpunt nog niet in zicht. Ik moest nog een stuk bergop lopen en dan de bocht om voor ik het wisselpunt zag. Na deze bocht begon ik meteen te sprinten en gaf ik het lint door aan de volgende loper die de 10 km moest lopen.

De laatste loper moest 2 km lopen. Wanneer hij aan het lopen was, gingen mijn vriend en ik naar de challenges. Bij het ophalen van de startnummers kregen we een voucher waarin stond aan welke challenge we moesten meedoen. Hier kon je bonuspunten mee verdienen. Mijn vriend ging de challenge ‘tennis’ doen. Hij moest zo hard mogelijk de tennisbal tegen het net slagen. Hij kreeg hiervoor 3 pogingen en het beste resultaat telde. 130 was het beste resultaat dat hij haalde.

Het was een toffe dag en we sloten de dag mooi af met een 11de plaats op de algemene ranking en 3de bij de gemengde teams. Ik ben super trots op ons topteam!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s