Strong Viking deel 3: de loop zelf

3 september was het dan eindelijk mijn dag om zelf deel te nemen aan de Strong Viking Obstacle run. Ik had er veel zin in en toch ook wel wat zenuwen. Mijn benen voelde na het dagje vrijwilligerswerk niet optimaal aan maar ik ging er het beste van maken.

Nog snel een pitstop bij het toilet en we waren er klaar voor. Samen met mijn vriend stonden we klaar aan de start waar onze wave werd afgeroepen. We mochten in de startvak gaan klaarstaan en kregen een opwarming. Na de haka en wanneer door de stereo ‘ARE YOU REEEAAADY?! OOORAAAH!’ werd geroepen, begon de obstacle run. Voor ons stond meteen een hoge muur waar we allemaal over moesten. Ik had een techniek besproken met mijn vriend over hoe ik over die muur zou raken, ik ben namelijk klein van gestalte. Hij gaf mij een zetje aan mijn loopschoenen en zo kon ik over de muur klauteren. Ik denk dat je echt een groot voordeel hebt als je groter bent want mijn vriend raakte er makkelijk over.

Eenmaal over de muur konden we beginnen rennen. Mijn benen voelde nog moe en log aan van het vrijwilligerswerk van de vorige dag.

Er waren meer dan 30 obstakels dus teveel om hier op te noemen. Ik haal de interessantste eruit en diegene die me het meest zijn bijgebleven.

We moesten over de ‘mud hills’, dat waren modderige heuvels waar we over moesten klauteren en dan kwam je in modderwater, klaar om de volgende heuvel te trotseren.

Het volgend obstakel heette ‘storm the castle’. Dat was een grote schans waar je bovenop moest raken. Dus je moest best wel een sprintje trekken om naar boven te raken en dan kon iemand je er bovenop trekken. Kijk hier mij in actie op de ‘Storm the castle’.

IMG_5028

IMG_5030IMG_4894

Het meest spectaculaire obstakel vond ik de ‘fjord drop’. Dat was een steile schans van 11 meter hoog. Je moest een honderdtal trappen beklimmen om helemaal boven aan te komen en je klaar te zetten. De vrijwilliger hield je vast en gaf instructies: “Kruis je armen en doe je benen over elkaar.” Ze telden af, 3-2-1 en los lieten ze ons. We vlogen met een boogje in het water.

Wat vlijmscherpe prikkeldraad en wat kilometers lopen door smalle beekjes later, kwamen we aan bij
‘de watercage’, mijn gekende en geliefde obstakel. In één wip was ik al aan het einde van de waterbak. Ik begreep niet waarom de deelnemers de dag ervoor klaagden over het koude water. Het deed enorm deugd en ikzelf vond het water niet zo koud.

Volgens mij was het parcours langer dan 13 km want het punt aan de watercage was 13 km en we moesten nog 2 obstakels overbruggen.

Het volgende obstakel dat ons te wachten stond was puur armspieren gebruiken. Er stonden ringen en baren. Je moest van de ene bar naar de andere tot aan de overkant. Mij lukte dit niet echt dus heb ik maar 10 burpees gedaan ter compensatie.

We moesten door een beek met water lopen. Nu was het enkel nog lopen. De finish was in zicht. Om de finish te bereiken moesten we een platform beklimmen. Eenmaal boven, waren ze bij de start bezig met de opwarming. Ik begon spontaan mee te klappen. Jammer dat er geen finisher t-shirts waren. We kregen een voucher met een code op zodat het t-shirt naar ons thuis werd opgestuurd. We kregen een armbandje en een flesje water/bier.

IMG_4986.JPG

IMG_4978.JPG

Ik keek al uit naar de douche, maar die was jammer genoeg koud. Mijn modderige kleren en trailschoenen spoelde ik af. Dan was het klaar om ze direct in de was te gooien als ik thuis kwam.

Terug fris op het Strong Viking terrein stond mijn vriend me op te wachten. Hij was al klaar met douchen. Toch zag ik nog wat modder aan zijn oor hangen. Zo grondig had hij zich niet gewassen dan. Na zo’n stevig loopje had ik zin in een hamburger. Met veel smaak heb ik de Viking Men (want ja zo heette de dubbele hamburger) gedeeld met mijn vriend.

Met voldoening van een geslaagde dag en een nieuwe loopervaring reden we terug naar huis. Onze eerste obstacle run was een feit!

IMG_5150.JPG

WE ARE VIKINGS, OORAH!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s